Boerderij en omgeving

Bij Boerderijcamping Hoeve Nieuw Breda verblijf je in een heerlijk rustige en groene omgeving. De camping is centraal gelegen op het eiland en in de directe omgeving vind je voldoende mogelijkheden voor een ontspannend of juist actief dagje uit.  

 

"Ervaar het ultieme vakantiegevoel op Texel, de mogelijkheden zijn eindeloos."

Trek eropuit en ontdek Texel 


Van een bezoekje aan Ecomare of het juttersmuseum tot eindeloos wandelen en fietsen: op Texel hoeft niemand zich te vervelen. Na een lange dag wandelen in de natuur of slenteren door de straatjes van de zeven pittoreske dorpjes, wil je niks liever dan even rustig bijkomen. Dat kan natuurlijk bij je tent of caravan, maar ook uitstekend in ons naastgelegen Boutique Hotel Texel.  

Ontdek de vele faciliteiten Ontdek faciliteiten

 

Terug in de tijd


Boerderijcamping Hoeve Nieuw Breda: een niet alledaagse naam voor een camping op Texel. Je zult misschien denken, waar komt deze naam vandaan? In de 19e eeuw kwam er door inpoldering van Eierland grote hoeveelheid landbouwgrond vrij. Boeren uit verschillende streken in Nederland kwamen naar het eiland om zich op deze nieuwe polder te vestigen. Ze vernoemden hun boerderij naar de stad of streek waar ze vandaan kwamen: o.a. ‘Breda’, ‘Zeeland’, ‘Rotterdam’, ‘Zevenbergen’ en ’s-Hertogenbosch.  

Hoeve Nieuw Breda 


Sinds 1921 boert fam. Langeveld op Hoeve Nieuw Breda. Begin jaren ’60 was het toerisme op Texel een groeiende markt. De schuur werd daarom in de zomermaanden als pension gebruikt. Inmiddels is dit deel van het bedrijf uitgegroeid tot een luxe Boutique Hotel.    

Arnold en Annemiek zijn de huidige eigenaren (derde generatie) van de boerderij. Het bedrijf is in de loop van de jaren flink uitgebreid en richt zich inmiddels op akker- en tuinbouwgewassen. Er worden o.a. aardappels, suikerbieten, wortelen, uien, granen (voor Texels bier), graszaden en bloembollen geteeld.  

Respect voor natuur en milieu staan centraal bij al onze werkzaamheden. We zijn dan ook aangesloten bij de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging De Lieuw Texel. Onder meer door het aanleggen van verbrede oevers, bloemrijke perceelranden en weidevogelbeheer stemmen we onze bedrijfsvoering af op de natuur. Vanaf de zomer van 2020 zijn de camping, boerderij en het Boutique Hotel door middel van zonnepanelen energieneutraal.